Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-59

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Thursday, May 3, 2018

Model Questions with Answer Series-14 for UGC NET-July-2018 Exam

1
Who has been appointed as chairperson of Central Board of Secondary Education (CBSE)?
(A) Priyanka Banerjee
(B) Nisha Patel
(C) Anita Karwal
(D) Shalini Agarwal
2
Kenneth I. Juster has been nominated as the next U.S ambassador to
(A) Russia
(B) India
(C) China
(D) Pakistan
3
Which city was formally accorded the status of India’s first World Heritage City?
(A) Ahmedabad
(B) Mumbai
(C) Hyderabad
(D) Bangalore
4
PM Narendra Modi inaugurated the two-day annual conference, Rajaswa Gyan Sangam, 2017 in ___________
(A) Mumbai
(B) New Delhi
(C) Lucknow
(D) Patna
5
The world’s highest sandcastle opened in
(A) Japan
(B) China
(C) Spain
(D) Germany
6
The Civil Aviation Administration of China announced the opening of the country’s first testflight base for civilian drones in __________
(A) Shanghai
(B) Hangzhou
(C) Beijing
(D) Wuhan
7
Which country has signed a USD 635 million UN assistance package for 2018-2022 to lay out the country’s development strategy for the next five years?
(A) India
(B) Bangladesh
(C) Nepal
(D) China
8
Who won the Italian Grand Prix 2017?
(A) Sebastian Vettel
(B) Valtteri Bottas
(C) Daniel Ricciardo
(D) Lewis Hamilton
9
Which state launched a Wellness Centre under the Central Government Health Scheme (CGHS) in Kohima?
(A) Jharkhand
(B) Nagaland
(C) Maharashtra
(D) Meghalaya
10
Which state government set a target to make Corneal Blindness Backlog Free State by 31st December this year?
(A) Haryana
(B) Kerala
(C) Tripura
(D) Punjab
11
Which Metro Rail Corporation in collaboration with Smart-E Company will launch 1,000 erickshaws at five metro stations across the city?
(A) Delhi Metro Rail Corporation
(B) Kochi Metro Rail Corporation
(C) Mumbai Metro Rail Corporation
(D) Chennai Metro Rail Corporation
12
Which country has tested the Bavar 373 missile which is a part of its homegrown air defence system?
(A) Iraq
(B) North Korea
(C) Russia
(D) Iran
13
Which broadcasting company has acquired the Indian Premier League's (IPL) global media rights from 2018-2022 with a consolidated bid of Rs.16,347.5 crore?
(A) Star India
(B) Nimbus Communications
(C) Sony Pictures
(D) Discovery Communications
14
Which small finance bank recently started its banking operations with about 25 operational branches across Gujarat, Tamil Nadu, Karnataka and Andhra Pradesh?
(A) Suryoday Small Finance Bank
(B) Utkarsh Small Finance Bank
(C) AU Small Finance Bank
(D) Fincare Small Finance Bank
15
The 9th BRICS Summit was held in
(A) Russia
(B) China
(C) India
(D) South Africa


this book is important for UGC NET-2018 Exam

Answer:
1
C
6
A
11
A
2
B
7
C
12
D
3
A
8
D
13
A
4
B
9
B
14
D
5
D
10
D
15
B


Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal