Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-84

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Friday, April 27, 2018

Model Questions with Answer Series-13 for UGC NET-2018 Exam

                1
A Deepawali fair is being organized in your school. What would you like to do?
(A) only to visit the fair
(B) to take part in function
(C) to take a shop to sell something
(D) to distribute free water to visitors
              2
A guardian never comes to see you in school. You will—
(A) ignore the child
(B) write to the guardian
(C) go to meet him youself
(D) start punishing the child
             3
A student comes late in your class. Then you will—
(A) inform to parents
(B) punish him
(C) try to know the reason
(D) not pay attention there
                 4
A teacher asks the questions in the class to—
(A) keep students busy
(B) maintain discipline
(C) attract student's attention
(D) teach
                 5
A teacher can develop social values among students by—
(A) telling them about great people
(B) developing sense of discipline
(C) behaving ideally
(D) telling them good stories
               6
A teacher can motivate the students by—
(A) giving suitable prizes
(B) giving proper guidance
(C) giving examples
(D) delivering speech in class
             7
A teacher has serious defect is he/she—
(A) is physically handicapped
(B) belongs to low socio-economic status
(C) has weak personality
(D) has immature mental development
             8
A teacher should be—
(A) Honest
(B) Dilligent
(C) Dutiful
(D) Punctual
             9
A time bound testing programme for a students should be implemented in Shools so that—
(A) The progress of the students should be informed to their parents
(B) A regular practice can be carried out
(C) The students can be trained for final examinations
(D) The remedial programme can be adopted on the basis of the feedback from the results
            10
At primary level, it is better to teach in mother language because—
(A) it develops self-confidence in children
(B) it makes learning easy
(C) it is helpful in intellectual development
(D) it helps children in learning in natural atmosphere
            11
Child Labour Prohibition Act (1986)—
(A) Prohibits all types of child labour upto 14 years of age of child
(B) Prohibits child labour in risk-taking works only
(C) Prohibits child labour during school hours only
(D) Prohibits child labour by imposing the responsibility of children's education on the employers
           12
Environmental education should be taught in schools because—
(A) it will affect environmental pollution
(B) it is important part of life
(C) it will provide job to teachers
(D) we cannot escape from environment
           13
Essay type test are not reliable because—
(A) their answers are different
(B) their results are different
(C) their checking is affected by examiner's mood
(D) their responding styles are different
             14
Family is a means of—
(A) Informal education
(B) Formal education
(C) Non-formal education
(D) Distance education
            15
How the students should be motivated to get success in life?
(A) Selected study
(B) Incidental study
(C) Intensive study
(D) Learning by recitation

this book is important for UGC NET-2018 Exam
Answer:
1
(B)
8
(C)
2
(C)
9
(D)
3
(C)
10
(D)
4
(C)
11
(A)
5
(C)
12
(B)
6
(A)
13
(C)
7
(D)
14
(A)

15
(C)


Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal