Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-82

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Wednesday, April 25, 2018

Model Questions with Answer Series-11 for UGC NET-2018 Exam

01
 How many volumes Micropaedia of new Encyclopedia Britannica is published?
(A) 2
(B) 10
(C) 19
(D) 12
02
 Encyclopedia Americana consists of?
(A) 20 Volumes
(B) 25 Volumes
(C) 28 Volumes
(D) 30 Volumes
03
 What is the publication frequency of books in print?
(A) Monthly
(B) Weekly
(C) Annually
(D) Quarterly
04
 What is National bibliography?
(A) List of books of National Library
(B) List of books published in a particular Nation
(C) List of books written by National government
(D) List of books on a nation
05
 What is world of learning?
(A) Directory
(B) Encyclopedia
(C) Dictionary
(D) Year book
06
 What is the frequency of I.N.B.?
(A) Quarterly
(B) Monthly
(C) Weekly
(D) Annual
07
 “Facts on File’ is a
(A) Weekly list
(B) Fortnightly
(C) Monthly
(D) Quarterly
08
 What is APS ?
(A) A Search Engine?
(B) A Full-text e-resourse
(C) Bibliographic database
(D) Library Management Software
09
 Which one is Library and Information Science Journal name?
(A) Reference Reviews incorporating ASLIB Book Guide
(B) Reference Reviews incorporating ASLIB Book journals
(C) Reference Reviews incorporating ASLIB Book Review
(D) Reference Reviews incorporating ASLIB E-Book
10
 Sear’s List of Subject Headings (SLSH) is mainly useful for?
(A) Small and medium libraries
(B) Special libraries
(C) Academic libraries
(D) College libraries
11
 In which year DDC 23rd edition was published?
(A) 2000
(B) 2011
(C) 2003
(D) 2010
12
 Which is the journal of Llibrary and Information Science?
(A) Abacus
(B) Actanumerica
(C) Interlending and Document supply
(D) 4OR
13
 The word classification comes from the Latin word
(A) Classis
(B) Classes
(C) Clauses
(D) Fiction
14
 The first edition of DDC published in?
(A) 1875
(B) 1876
(C) 1874
(D) 1896
15
 CCF stands for?
(A) Common Communication Format
(B) Centre for Communication Format
(C) Committee for Communication Format
(D) Common Curriculum Format
this book is important for UGC NET-2018 Exam

Answer:
1
 (B)
6
 (B)
11
 (B)
2
 (D)
7
 (A)
12
 (C)
3
 (C)
8
 (B)
13
 (A)
4
 (B)
9
 (A)
14
 (B)
5
 (A)
10
 (A)
15
 (A)


Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal