Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-59

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Thursday, February 8, 2018

Practice Question Series for KVS Librarian Exam-2018-Series-11

1

You can detect spelling and grammar errors by
(A) Press Shift + F7
(B) Press Ctrl + F7
(C) Press Alt+ F7
(D) Press F7
2
How can you break the current column and start a new column immediately?
(A) Press Ctrl + Shift + Enter
(B) Press Alt + Enter
(C) Press Ctrl + Enter
(D) Press Alt + Shift + Enter
3
How can you disable extended selection mode?
(A) Press F8 again to disable
(B) Press Del to disable
(C) Press Esc to disable
(D) Press Enter to disable
4
To instruct Word to stop bulleting paragraphs, do any of the following except _____.
(A) Press the enter key twice
(B) Click the Undo button on the Standard toolbar
(C) Press the backspace key to remove the bullet
(D) Click the Bullets button on the Formatting toolbar
5
Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?
(A) Standard
(B) Formatting
(C) Print Preview
(D) None of these
6
to view headers and footers, you must switch to
(A) Normal view
(B) Print layout view
(C) Print preview mode
(D) Both B and C
7
Ctrl + C
(A) Copy the selected text
(B) Cut the selected text
(C) Print the selected text
(D) Paste the selected text
8
Ctrl + Q
(A) Paragraph formatting (Line Space and Paragraph Space)
(B) Close Word Application without saving Document
(C) Print Whole Document without confirmation
(D) Does nothing
9
Background color or effects applied on a document is not visible in
(A) Web layout view
(B) Print Layout view
(C) Reading View
(D) Print Preview
10
Ctrl + R
(A) Re-Open the last closed document
(B) Re-Print the last printed page
(C) Re-Apply the last paragraph formatting
(D) Right align the selected Paragraph
11
When Word flags a possible spelling or grammar error, it also changes the mark on the Spelling and Grammar Status icon to a _____.
(A) Green X
(B) Green check mark
(C) Red X
(D) Red check mark
12
Which of the following is not a font style?
(A) Bold
(B) Italics
(C) Regular
(D) Superscript
13
The other Col# are inactive when you’ve select 3 columns. How will you activate those boxes?
(A) double click on spacing box
(B) double click on inactive Col#
(C) Remove mark from Line between checkbox
(D) Remove mark from Equal Column Width check box
14
From where you can access Save command?
(A) Home tab
(C) Review tab
(D) None of above
15
How can you remove tab stop markers from ruler?
(A) Double click the tab marker and choose Clear All
(B) Drag the tab stop marker out of the ruler
(C) Right click the tab stop marker and choose remove
(D) All of above
16
(A) New Document
(B) Close Document
(C) Right Indent
(D) Left Indent
17
Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?
(A) Tab stop box
(B) Left Indent
(C) Right Indent
(D) Center Indent
18
In Word, the default alignment for paragraphs is _____.
(A) Left-aligned, or flush margins at the left edge and uneven edges at the right edge
(B) Centered, or equidistant from both the left edge and the right edge
(C) Right-aligned, or flush margins at the right edge and uneven edges at the left edge
(D) Justified, or flush margins at both the left and right edges
19
In MS Word, Ctrl+S is for …..
(A) Scenarios
(B) Size
(D) Spelling Check
20
Ctrl + W
(A) Save and Print the Document
(B) Save and Close Word Application
(C) Save and Close document
(D) Without Save, Close Document


Creator, Author, Editor and Compiler  -Asheesh Kamal
Thanks for Visiting 
Asheesh Kamal
Protected by Copyscape
Click here & Buy Now:
this book is important for KVS Librarian Exam

Answer
1 – D
2 – A
3 – C
4 – B
5 –  B
6 –  D
7 –  A
8 –  A
9 – D
10 –  D
11 – C
12 – D
13 – D
14 – D
15 – B
16 –  D
17 – D
18 – A
19 –  C
20 –  C


Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal