Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-70

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Wednesday, January 31, 2018

Practice Question Series for KVS Librarian Exam-2018-Series-09

1.
Who invented Compact Disc?
(A) James T Russel
(B) Paul Nelson
(C) Jimmi Paul
(D) James Chip
2.
Which day is celebrated as world Computer Literacy Day?
(A) December 24
(B) December 2
(C) December 20
(D) December 12
3.
Who invented Java?
(A) Ram Guha
(B) Jimmi Chip
(C) James A Gosling
(D) Mark Ulip T
4.
Longhorn was the code name of ?
(A) Apple iphone
(B) Mac Phone
(C) Redmi y1
(D) Windows Vista
5.
Who is known as the Human Computer of India?
(A) Shakunthala Devi
(B) Ramlata Devi
(C) Sukumar Rao
(D) Nalin Kamal
6.
What is meant by Liveware?
(A) People who work with the team
(B) People who work with the computer
(C) People who work with the Media
(D) People who work with the CEO
7.
Which computer engineer got Nobel Prize for literature in 2003?
(A) T. Coetzee Paul
(B) Andorsion T
(C) J.M. Coetzee
(D) James T.K.
8.
'Weaving The Web' was written by
(A) Pual Andrew
(B) Balakrishnana Rao
(C) Both A & B
(D) Tim Burners Lee
9.
First Indian cinema released through internet is?
(A) Vivah
(B) Bahubali
(C) 3idiots
(D) Janwar
10.
'Do no evil' is tag line of
(A) Yahoo
(B) Google
(C) Apple
(D) MAC
Creator, Author, Editor and Compiler  -Asheesh Kamal
Thanks for Visiting 
Protected by Copyscape
Answer
1
(A)
6
(B)
2
(B)
7
(C)
3
(C)
8
(D)
4
(D)
9
(A)
5
(A)
10
(B)



Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal