Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-79

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Thursday, December 28, 2017

25 Important Current Affairs Practice Questions & Answer for KVS Librarian Exam

1
Indian-origin veteran civil servant JY Pillay has took over charge as acting President of
(A) Malaysia
(B) Canada
(C) Singapore
(D) Sri Lanka
2
A recent survey by the Transparency International states that _________is the most corrupt country in Asia
(A) Myanmar
(B) India
(C) China
(D) Pakistan
3
Which state government is trying to make sure that every poor family in the state gets a monthly income of at least Rs.10,000 by January 2019?
(A) Bihar
(B) Telangana
(C) Karnataka
(D) Andhra Pradesh
4
Which state government will provide GST accounting software to all traders, free of cost?
(A) Maharashtra
(B) Haryana
(C) West Bengal
(D) Manipur
5
India’s largest autonomous public research and development organisation Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) has been ranked ________in the world
(A) Ninth
(B) Seventh
(C) Fifth
(D) Third
6
Nungthaang Tampak village has emerged as the ‘100% computer literate’ in the entire North East. Nungthaang Tampak village located in
(A) Meghalaya
(B) Sikkim
(C) Manipur
(D) Assam
7
Which state government has reportedly decided to provide free education to girls in the state up to post-graduation level, including private educational institutes?
(A) Karnataka
(B) Punjab
(C) Kerala
(D) Telangana
8
National Nutrition Week 2017 will be celebrated from Friday (1st of September) to the Thursday (7th of September). The theme of the National Nutrition Week for 2017 is
(A) Better Nutrition: Key to Development
(B) Nutrition Awareness – Key to Healthy Nation
(C) Feeding smart from the start
(D) Optimal Infant & Young Child Feeding Practices: Better Child Health
9
Which private insurance company has entered into a strategic agreement with payments solutions company ItzCash to offer general insurance products on its platform?
(A) Bajaj Allianz
(B) HDFC ERGO
(C) Bharti AXA
(D) Apollo Munich
10
India's Gaurav Bidhuri won a _________at the World Boxing Championships
(A) Gold
(B) Silver
(C) Bronze
(D) None of these
11
Who has been appointed as chairperson of Central Board of Secondary Education (CBSE)?
(A) Priyanka Banerjee
(B) Nisha Patel
(C) Anita Karwal
(D) Shalini Agarwal
12
Kenneth I. Juster has been nominated as the next U.S ambassador to
(A) Russia
(B) India
(C) China
(D) Pakistan
13
Which city was formally accorded the status of India’s first World Heritage City?
(A) Ahmedabad
(B) Mumbai
(C) Hyderabad
(D) Bangalore
14
PM Narendra Modi inaugurated the two-day annual conference, Rajaswa Gyan Sangam, 2017 in ___________
(A) Mumbai
(B) New Delhi
(C) Lucknow
(D) Patna
15
The world’s highest sandcastle opened in
(A) Japan
(B) China
(C) Spain
(D) Germany
16
The Civil Aviation Administration of China announced the opening of the country’s first testflight base for civilian drones in __________
(A) Shanghai
(B) Hangzhou
(C) Beijing
(D) Wuhan
17
Which country has signed a USD 635 million UN assistance package for 2018-2022 to lay out the country’s development strategy for the next five years?
(A) India
(B) Bangladesh
(C) Nepal
(D) China
18
Who won the Italian Grand Prix 2017?
(A) Sebastian Vettel
(B) Valtteri Bottas
(C) Daniel Ricciardo
(D) Lewis Hamilton
19
Which state launched a Wellness Centre under the Central Government Health Scheme (CGHS) in Kohima?
(A) Jharkhand
(B) Nagaland
(C) Maharashtra
(D) Meghalaya
20
Which state government set a target to make Corneal Blindness Backlog Free State by 31st December this year?
(A) Haryana
(B) Kerala
(C) Tripura
(D) Punjab
21
Which Metro Rail Corporation in collaboration with Smart-E Company will launch 1,000 erickshaws at five metro stations across the city?
(A) Delhi Metro Rail Corporation
(B) Kochi Metro Rail Corporation
(C) Mumbai Metro Rail Corporation
(D) Chennai Metro Rail Corporation
22
Which country has tested the Bavar 373 missile which is a part of its homegrown air defence system?
(A) Iraq
(B) North Korea
(C) Russia
(D) Iran
23
Which broadcasting company has acquired the Indian Premier League's (IPL) global media rights from 2018-2022 with a consolidated bid of Rs.16,347.5 crore?
(A) Star India
(B) Nimbus Communications
(C) Sony Pictures
(D) Discovery Communications
24
Which small finance bank recently started its banking operations with about 25 operational branches across Gujarat, Tamil Nadu, Karnataka and Andhra Pradesh?
(A) Suryoday Small Finance Bank
(B) Utkarsh Small Finance Bank
(C) AU Small Finance Bank
(D) Fincare Small Finance Bank
25
The 9th BRICS Summit was held in
(A) Russia
(B) China
(C) India
(D) South Africa

Thanks for Visiting 
Asheesh Kamal

Answer
1
C
6
C
11
C
2
B
7
A
12
B
3
D
8
D
13
A
4
C
9
B
14
B
5
A
10
C
15
D
16
A


21
A
17
C


22
D
18
D


23
A
19
B


24
D
20
D


25
B


Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal