Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-82

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, October 16, 2017

Practice Questions with Answer for UGC NET NOV-2017 Exam-16-30

16
 In Which five year plan the INFLIBNET was established?
(A) Fourth five year plan
(B) Fifth five year plan
(C) sixth five year plan
(D) seventh five year plan
17
 The first edition of UDC published in?
(A) 1904
(B) 1901
(C) 1905
(D) 1894
18
 Who is the publishers of Sear’s list of subject headings?
(A) Dr. S. R. Ranganathan
(B) Brown
(C) H. W. Wilson
(D) C. A. Cutter
19
 MESH is a?
(A) Thesaurus
(B) Dictionary
(C) Journal
(D) Library
20
 The First edition of DDC Consisted of?
(A) 144 pages
(B) Four volume
(C) 44 pages
(D) 124 pages
21
 What are the four entity of FRBR model?
(A) Personality, Matter, Energy, Space
(B) Work, Expression, Manifestation, Item
(C) Book, Form, Availability, Type
(D) Discipline, Entity, Action, Personality
22
 When was the different typological study towards mode of formation of subjects done?
(A) 1950
(B) 1960
(C) 1970
(D) 1975
23
 INFLIBNET headquarters is located at?
(A) Ahmedabad
(B) New Delhi
(C) Bangalore
(D) Chennai
24
 Resource sharing is a part of?
(A) Library cooperation
(B) Library administration
(C) Library management
(D) Library cataloguing
25
 What is the full form of ERNET?
(A) Engineering Network
(B) Eastern Regional Network
(C) Electronic Research Network
(D) Education and Research Network
26
 Which one is E-Bibliographic database?
(A) Nature
(B) Blackwell
(C) ISID
(D) Springer
27
Virtuaaccomadates Different version of the MARC Standard?
(A) USMARC
(B) UKMARC
(C) CANMARC
(D) SWEMARC/All of above
28
 In which edition “Auxiliary table for area” was first introduced?
(A) DDC 14
(B) DDC 15
(C) DDC 16
(D) DDC 17
29
 What does LED stands for in CC?
(A) Latest Energy Developments
(B) Latest Effective Decade
(C) Large Energy Distribution
(D) Lowest Effective Decade
30
 The term prenatal cataloguing first used by?
(A) Michael Gorman
(B) Dr. S.R.Ranganathan
(C) E.B.Ross
(D) Melvin Dewey

Thanks for Visiting 
Asheesh Kamal

Click here & Buy Now:
this book is important for UGC NET
















Answer:
16
(D)
21
(B)
26
(C)
17
(C)
22
(A)
27
(D)
18
(C)
23
(A)
28
(D)
19
(A)
24
(A)
29
(B)
20
(C)
25
(D)
30
(B)


Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal