Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-70

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Tuesday, October 10, 2017

Logical Reasoning Question with Answer for UGC NET-Nov, 2017 Exam-17-32

17
Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. Apartments in the Livingston Gate cost more than apartments in the The Gaslight Commons. Of the three apartment buildings, the Livingston Gate costs the most. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
18
The temperature on Monday was lower than on Tuesday. The temperature on Wednesday was lower than on Tuesday. The temperature on Monday was higher than on Wednesday. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
19
Three pencils cost the same as two erasers. Four erasers cost the same as one ruler. Pencils are more expensive than rulers. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
20
The Kingston Mall has more stores than the Galleria. The Four Corners Mall has fewer stores than the Galleria. The Kingston Mall has more stores than the Four Corners Mall. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
21
Oat cereal has more fiber than corn cereal but less fiber than bran cereal. Corn cereal has more fiber than rice cereal but less fiber than wheat cereal. Of the three kinds of cereal, rice cereal has the least amount of fiber. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
22
Taking the train across town is quicker than taking the bus. Taking the bus across town is slower than driving a car. Taking the train across town is quicker than driving a car. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
23
All the tulips in Zoe's garden are white. All the pansies in Zoe's garden are yellow. All the flowers in Zoe's garden are either white or yellow. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
24
Martina is sitting in the desk behind Jerome. Jerome is sitting in the desk behind Bryant. Bryant is sitting in the desk behind Martina. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
25
Cloudy days tend to be more windy than sunny days. Foggy days tend to be less windy than cloudy days. Sunny days tend to be less windy than foggy days. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
26
During the past year, Josh saw more movies than Stephen. Stephen saw fewer movies than Darren. Darren saw more movies than Josh. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
27
Battery X lasts longer than Battery Y. Battery Y doesn't last as long as Battery Z. Battery Z lasts longer than Battery X. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
28
At a parking lot, a sedan is parked to the right of a pickup and to the left of a sport utility vehicle. A minivan is parked to the left of the pickup. The minivan is parked between the pickup and the sedan. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
29
Rover weighs less than Fido. Rover weighs more than Boomer. Of the three dogs, Boomer weighs the least. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
30
Spot is bigger than King and smaller than Sugar. Ralph is smaller than Sugar and bigger than Spot. King is bigger than Ralph. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
31
The bookstore has a better selection of postcards than the newsstand does. The selection of postcards at the drugstore is better than at the bookstore. The drugstore has a better selection of postcards than the bookstore or the newsstand. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
32
A toothpick is useful. Useful things are valuable. A toothpick is valuable. If the first two statements are True, the third statement is

(A) TRUE
(B) FALSE
(C) UNCERTAIN
(D) NONE Of The ABOVE
Answer:
17
 A
21
 A
25
 C
29
 A
18
 C
22
 C
26
 C
30
 B
19
 B
23
 C
27
 C
31
 A
20
 A
24
 B
28
 B
32
 A


Thanks for Visiting 
Asheesh Kamal

Click here & Buy Now:
this book is important for UGC NET







Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal