Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-79

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Tuesday, October 10, 2017

Logical Reasoning Question with Answer for UGC NET-Nov, 2017 Exam-01-16

1
Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE  NONE Of The ABOVE

Click here Important book for UGC NET Exam

2
A fruit basket contains more apples than lemons. There are more lemons in the basket than there are oranges. The basket contains more apples than oranges. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE

Click here Important book for UGC NET Exam

3
All Lamels are Signots with buttons. No yellow Signots have buttons. No Lamels are yellow. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE

Click here Important book for UGC NET Exam

4
All the offices on the 9th floor have wall-to-wall carpeting. No wall-to-wall carpeting is pink. None of the offices on the 9th floor has pink wall-to-wall carpeting. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


5
Middletown is north of Centerville. Centerville is east of Penfield. Penfield is northwest of Middletown. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


6
A jar of jelly beans contains more red beans than green. There are more yellow beans than red. The jar contains fewer yellow jelly beans than green ones. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


7
Class A has a higher enrollment than Class B. Class C has a lower enrollment than Class B. Class A has a lower enrollment than Class C. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


8
All spotted Gangles have long tails. Short-haired Gangles always have short tails. Long-tailed Gangles never have short hair. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


9
Blueberries cost more than strawberries. Blueberries cost less than raspberries. Raspberries cost more than strawberries and blueberries. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


10
The Shop and Save Grocery is south of Greenwood Pharmacy. Rebecca's house is northeast of Greenwood Pharmacy. Rebecca's house is west of the Shop and Save Grocery. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


11
The hotel is two blocks east of the drugstore. The market is one block west of the hotel. The drugstore is west of the market. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


12
All the trees in the park are flowering trees. Some of the trees in the park are dogwoods. All dogwoods in the park are flowering trees. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


13
Joe is younger than Kathy. Mark was born after Joe. Kathy is older than Mark. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


14
Mara runs faster than Gail. Lily runs faster than Mara. Gail runs faster than Lily. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


15
On the day the Barton triplets are born, Jenna weighs more than Jason. Jason weighs less than Jasmine. Of the three babies, Jasmine weighs the most. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


16
Tom puts on his socks before he puts on his shoes. He puts on his shirt before he puts on his jacket. Tom puts on his shoes before he puts on his shirt. If the first two statements are True, the third statement is


(A) TRUE

(B) FALSE

(C) UNCERTAIN

(D) NONE Of The ABOVE


Answer:
1
 B
5
 B
9
 A
13
 A
2
 A
6
 B
10
 B
14
 B
3
 A
7
 B
11
 A
15
 C
4
 A
8
 C
12
 A
16
 C

Thanks for Visiting 
Asheesh Kamal

Click here & Buy Now:
this book is important for UGC NET
















Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal