Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word~

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-82

!! ~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 15,000 Objective Questions with Answer

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Online Test Series

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Model Questions

~

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Practice SET





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Thursday, August 24, 2017

Model Questions for Library Professional Trainee Exam-Series-12


1
What type of information should you avoid including on your Web site?
(A) Links to sites of interest
(B) Private personal information
(C) Work and academic experience
(D) Graphical
2
_____connects web pages?
(A) Connector
(B) Link
(C) Hyperlink
(D) None of the above
3
____is a uniform naming scheme for locating resources on the web?
(A) URI
(B) HTTP
(C) WEBNAME
(D) RESOURCENAME
4
___are the physical meeting points of backbones?
(A) Gateways
(B) Pathways
(C) Routers
(D) Domains
5
WSFTP is an example of _____program?
(A) FTP
(B) Telnet
(C) Web browser
(D) Mail
6
The Internet uses the ______as the protocol engine?
(A) SLIP
(B) HTTP
(C) TCP/IP
(D) PPP
7
A_______ is a symbolic name a network administrator assigns to a machine?
(A) URL
(B) DNS
(C) IP address
(D) Host name
8
Internet is?
(A) a network of networks
(B) an ocean of resources waiting to be mined
(C) a cooperative anarchy
(D) all of the above
9
IEEE stands for?
(A) Institute of estimated elevator efficiency
(B) Institute of electrical and economical engineers
(C) Institute of Eurasia engineering event
(D) Institute of electrical and electronics engineers
10
____is known as father of World Wide Web?
(A) Robert Cailliau
(B) Tim Thompson
(C) Charles Darwin
(D) Tim Berners-Lee
11
Title tag is nested within the ____tag?
(A) Body
(B) Head
(C) List
(D) Table
12
______is the incoming e-mail server?
(A) POP
(B) SMTP
(C) SMIP
(D) PPP
13
Once the email is sent, the message is broken into pieces called?
(A) Packets
(B) Process
(C) Digits
(D) Bytes
14
____is suitable for remote administration of a computer?
(A) FTP
(B) Shell
(C) Remote Procedure Call
(D) Telnet
15
In order to upload a HTML file to a web server, you use?
(A) HTTP
(B) SMTP
(C) SIP
(D) FTP
16
In order to connect to ISP’s server you need?
(A) Hand gloves
(B) Printer
(C) User name and Password
(D) None of the above
17
Which of the following protocol is used for e-mail services?
(A) SMAP
(B) SMTP
(C) SMIP
(D) SMOP
18
___________ is a web’s native protocol?
(A) SLIP
(B) TCP/IP
(C) HTTP
(D) PPP
19
The regional networks are connected to the corporate networks, this is also called as?
(A) Backbone
(B) LAN COM
(C) WAN COM
(D) Intranet
20
DNS translates?
(A) domain name into IP
(B) IP into domain name
(C) both a & b
(D) domain name into physical address

Answer:
1
(B)
11
(B)
2
(C)
12
(A)
3
(A)
13
(A)
4
(A)
14
(D)
5
(A)
15
(D)
6
(C)
16
(C)
7
(D)
17
(B)
8
(D)
18
(C)
9
(D)
19
(A)
10
(D)
20
(C)

Thanks for Visiting 

Asheesh Kamal



Post a Comment

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal