Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-74

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Tuesday, August 22, 2017

Episode-42 has 20 Practice Questions with Answer for UGC NET -NOV-2017 Exam


1
What is the shortcut-key for manual line break?
(A) CTRL + Enter
(B) Alt + Enter
(D) Space + Enter
2
Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?
(A) Down Cursor Key
(B) Enter Key
(C) Shift + Enter
(D) Ctrl + Enter
3
What is the shortcut key to display field codes?
(A) Alt + F9
(B) Ctrl + F9
(C) Shift + F9
(D) Space + F9
4
To use your keyboard instead of the mouse to select tools on the ribbon, you display the KeyTips by pressing the _____________key?
(A) Alt
(B) Ctrl
(C) Shift+Enter
(D) Alt+Enter
5
Press _____ to create a line break, which advances the insertion point to the beginning of the next physical line – ignoring any paragraph formatting instructions.
(A) Shift+Enter
(B) Ctrl+Enter
(C) Shift+Tab
(D) Ctrl+Tab
6
A word field may consist of an optional field instruction called a(n) ______ 
(A) Subdocument
(B) Symbol
(C) Signal
(D) Switch
7
Essential business letter elements include the _____.
(A) Date Line and inside address
(B) Message
(C) Signature block
8
Which of the following helps to reduce spelling error in the document?
(A) Auto Format
(B) Auto Correct
(C) Smart Tags
(D) Auto Text
9
It is possible to _______ a data source before performing a merge.
(A) Create
(B) Modify
(C) Sort
(D) All of the above
10
Word has Web authoring tools allow you to incorporate _____ on Web pages.
(A) Bullets
(B) Hyperlinks
(C) Sounds
(D) All of the above
11
When typing in Preeti font all the Ukars turn to something else? What’s the cause?
(A) Autotext
(B) Autocorrect
(C) Speller
(D) Preeti font does not work with Word
12
Which of the following commands should you always use before submitting a document to others?
(A) find command
(B) Replace command
(C) Spelling and Grammar
(D) Thesaurus
13
What is placed to the left of horizontal scroll bar
(A) Tab stop buttons
(B) View buttons
(C) Split buttons
(D) Indicators
14
Insert Date, Format Page Number, and Insert AutoText are buttons on the _____ toolbar.
(A) Formatting
(C) Standard
(D) Edit
15
Which of the following do you use to change margins?
(A) Formatting toolbar
(B) Page Setup dialog box
(C) Standard toolbar
(D) Paragraph dialog box
16
In order to email a Word document from withing MS Word
(A) Office button >> Send to >> Mail Recipient
(B) Save the file as an email attachment
(C) Start Outlook and attach the file while open in Word
(D) This is an impossible operation
17
A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides categorized options is
(A) Menu mar
(B) Tool Bar
(C) Status Bar
(D) All of the above
18
In Word 2007 the Zoom is placed on
(A) View tab
(B) Home tab
(D) A & C both
19
The _____ is a short horizontal line indicating the conclusion of a document.
(A) Insertion point
(B) End mark
(C) Status indicator
(D) Scroll box
20
Small squares, called _____, on the selection rectangle that surrounds a graphic can be used to change the dimensions of the graphic.
(A) Scroll boxes
(B) Sizing handles
(C) Status indicators
(D) Move handles

Answer:
1 –  C
2 –  B
3 –  A
4 – A
5 – A
6 –  D
7 – D
8 –  B
9 – D
10 – D
11 – B
12 –  C
13 – B
14 – B
15 –  B
16 – A
17
 – A
18 – D
19 – B
20
– B

Must Read
Episode-43 
has 20 Model Questions for UGC-NET Exam-2017...

Thanks for Visiting 

Asheesh Kamal



Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.-Creator, Author, Editor and Compiler-Asheesh Kamal