Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-45

!!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 10,000 Objective Questions with Answer-Click Here....





Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, June 5, 2017

25 Important Question with Answer for TSPSC Librarian Exam



1. Why the document you created at home displays with a different font at school?
(A) Because you have a different printer at school than at home
(B) Because you have a different monitor at school than at home
(C) Because the font you used at home is not installed on your school computer
d. Because the version of Windows is different
2. Ctrl + B
(A) Search the selected text
(B) Paste the selected text
(C) Bold the selected text
(D) Open the specified file
3. A master document contains_________, each of which contains a pointer to a file on a disk?
(A) Placeholders
(B) subdocuments
(C) bookmarks
(D) references
4. If the number of columns is selected 1 and the line between check box is marked, where is the line drawn?
(A) in the left margin
(B) in the right margin
(C) both in left and right margin
(D) None of Above
5. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
(A) Save tab on Options dialog box
(B) Save As dialog box
(C) Both of above
(D) None of above
6. After typing header text, how can you quickly enter footer text?
(A) Press PageDown key and type the text for footer
(B) Click on Switch between Heeder & Footer then type the text
(C) Both of above
(D) None of above
7. To move the cursor page to page of document
(A) Ctrl+PgDn
(B) Ctrl+PgUp
(C) Both of above
(D) None of above
8. You can jump to the next column by
(A) Clicking with your mouse on the next column
(B) Press Alt + Down-arrow
(C) Both of above
(D) None of Above
9. Which of the following enables you to paste data multiple times?
(A) Windows Clipboard
(B) Office Clipboard
(C) Both Windows & Office Clipboard
(D) None of the all
10. You need to jump to the next column breaking current column right at the cursor position. How can you break column?
(A) Pressing Ctrl+Enter
(B) Pressing Alt+Shift+Enter
(C) Break command from Insert menu
(D) Both b and c
11. In Word you can force a page break
(A) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
(B) By using the Insert/Section break on the Insert tab
(C) By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
(D) By changing the font size of your document
12. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
(A) By pressing Ctrl + ]
(B) By pressing Ctrl + [
(C) By pressing Ctrl + }
(D) By pressing Ctrl + {
13. How to use Format Painter multiple times
(A) By Click on Lock Format Painter Icon
(B) By Double Click on the Format Painter Icon
(C) By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
(D) Format Painter cannot be use multiple times
14. What is the default font used in MS Word 2007 document?
(A) Times New Roman
(B) Arial
(C) Calibri
(D) Preeti
15. Word includes a series of predefined graphics called _____ that can be inserted into a Word document.
(A) clip art
(B) hyperlinks
(C) captions
(D) bookmarks
16. A (n) _____is a dot or other symbol positioned at the beginning of a paragraph.
(A) bullet
(B) logo
(C) cell
(D) target
17. Which of the following is not a type of page margin?
(A) Left
(B) Right
(C) Center
(D) Top
18. Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box both converts selected text into Capital Letters. What’s the difference between the two?
(A) Both are same. They are only two different ways of capitalize text.
(B) It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
(C) Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be reverted
(D) All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case can be always reverted
19. Ctrl + A
(A) Align Right
(B) Select All
(C) Change font
(D) Save document
20. Which of the following is not on Home ribbon?
(A) Columns
(B) Font color
(C) Change Style
(D) Font
21. When three hyphens, underscores, equal signs, asterisks, or number signs are typed and then the enter key is pressed, the AutoFormat feature _____.
(A) places a border above a paragraph
(B) creates a numbered list
(C) changes the characters to an em dash
(D) creates a bulleted list
22. Microsoft Office Word is a (n) _____.
(A) area in the computer’s main memory in which Microsoft Office text files are stored temporarily
(B) program included with Windows 2000 that can be used only to create or edit text files, smaller than 64K, that do not require formatting
(C) classified password that prevents unauthorized users from accessing a protected Microsoft Office item or document
(D) full-featured word processing program that can be used to create and revise professional looking documents easily
23. Ctrl + E
(A) Exit Application
(B) Select All
(C) Clear All
(D) Align Center
24. When a custom tab stop is set, Word _____.
(A) clears all default tab stops
(B) clears all default tab stops to the right of the custom tab stop
(C) clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
(D) does not clear any default tab stops
25. When inserting Page number in footer it appeared 1 but you wish to show a. How can you do that?
(A) From format menu choose bullets and Numbering and configure necessary setting
(B) From Insert menu choose Page Number and specify necessary setting
(C) Click on Page Number Format tool and specify required setting
(D) All of above


Answer:
1 – C 2 –  C 3 –  B 4 – D 5 – A 6 – C 7 – C 8 – C 9 –  C 10 – C
11 – C 12 – A 13 –  B 14 – C 15 – A 16 – A 17 – C 18 – C 19 –  B 20 – A
21 – A 22 – D 23 –  D 24 – C 25 – C          

Thanks for Visiting 

Asheesh Kamal



Post a Comment

Must Watch with Song

Review LIS Cafe

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information.