Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-22 Questions

with Answer !!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 8000 Objective Questions with Answer-Click Here....




Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, July 6, 2015

Objective Question with Answer for KVS (351-400)

351. You can detect spelling and grammar errors by
a. Press Shift + F7
b. Press Ctrl + F7
c. Press Alt+ F7
d. Press F7
352. How can you break the current column and start a new column immediately?
a. Press Ctrl + Shift + Enter
b. Press Alt + Enter
c. Press Ctrl + Enter
d. Press Alt + Shift + Enter
353. How can you disable extended selection mode?
a. Press F8 again to disable
b. Press Del to disable
c. Press Esc to disable
d. Press Enter to disable
354. To instruct Word to stop bulleting paragraphs, do any of the following except _____.
a. press the enter key twice
b. click the Undo button on the Standard toolbar
c. press the backspace key to remove the bullet
d. click the Bullets button on the Formatting toolbar
355. Which of these toolbars allows changing of Fonts and their sizes?
a. Standard
b. Formatting
c. Print Preview
d. None of these
356. to view headers and footers, you must switch to
a. normal view
b. print layout view
c. print preview mode
d. both B and C
357. Ctrl + C
a. Copy the selected text
b. Cut the selected text
c. Print the selected text
d. Paste the selected text
358. Ctrl + Q
a. Paragraph formatting (Line Space and Paragraph Space)
b. Close Word Application without saving Document
c. Print Whole Document without confirmation
d. Does nothing
359. Background color or effects applied on a document is not visible in
a. Web layout view
b. Print Layout view
c. Reading View
d. Print Preview
360. Ctrl + R
a. Re-Open the last closed document
b. Re-Print the last printed page
c. Re-Apply the last paragraph formatting
d. Right align the selected Paragraph
361. When Word flags a possible spelling or grammar error, it also changes the mark on the Spelling and Grammar Status icon to a _____.
a. green X
b. green check mark
c. red X
d. red check mark
362. Which of the following is not a font style?
a. Bold
b. Italics
c. Regular
d. Superscript
363. The other Col# are inactive when you’ve select 3 columns. How will you activate those boxes?
a. double click on spacing box
b. double click on inactive Col#
c. Remove mark from Line between checkbox
d. Remove mark from Equal Column Width check box
364. From where you can access Save command?
a. Home tab
b. Insert tab→LIS Cafe-Home
c. Review tab
d. None of above
365. How can you remove tab stop markers from ruler?
a. Double click the tab marker and choose Clear All
b. Drag the tab stop marker out of the ruler
c. Right click the tab stop marker and choose remove
d. All of above
366. Ctrl + M→LIS Cafe-Home
a. New Document
b. Close Document
c. Right Indent
d. Left Indent
367. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen?
a. Tab stop box
b. Left Indent
c. Right Indent
d. Center Indent
368. In Word, the default alignment for paragraphs is _____.
a. left-aligned, or flush margins at the left edge and uneven edges at the right edge
b. centered, or equidistant from both the left edge and the right edge
c. right-aligned, or flush margins at the right edge and uneven edges at the left edge
d. justified, or flush margins at both the left and right edges
369. In MS Word, Ctrl+Sis for …..
a. Scenarios
b. Size
c. Save→LIS Cafe-Home
d. Spelling Check
370. Ctrl + W
a. Save and Print the Document
b. Save and Close Word Application
c. Save and Close document
d. Without Save, Close Document
371. The key F12 opens a
a. Save As dialog box
b. Open dialog box
c. Save dialog box
d. Close dialog box
372. Ctrl + I
a. Italic
b. Left Indent
c. Save Document
d. Close Document
→LIS Cafe-Home
373. Ctrl + S
a. Save Document with different name
b. Save Document with same name
c. Save Document and Close Word Application
d. Save Document and Print whole Pages
374. If you will be displaying or printing your document on another computer, you’ll want to make sure and select the _____________ option under the ‘Save’ tab.
a. Embed Fonts
b. Embed True Type Fonts
c. Save True Type Fonts
d. Save Fonts
375. Ctrl + J→LIS Cafe-Home
a. Align Justify
b. Insert Hyperlink
c. Search
d. Print
376. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options?
a. Page
b. Document
c. Section
d. Page Setup
377. If you need to double underline a word, how will  you do that?
a. Go to Format menu and then Font option. Open Underline Style and choose Double Underline
b. From Format menu choose Font option and then from Font tab open Underline Style and select Double Underline
c. Select the text then choose Format >> Font and on Font tab, open Underline Style and choose Double Underline
d. Click double underline tool on formatting toolbar
378. How can you apply exactly the same formatting you did to another text?
a. Copy the text and paste in new location. Then type the new text again.
b. Copy the text and click on Paste Special tool on new place
c. Select the text then click on Format Painter and select the new text
d. All of above
379. Which of the following is not one of the three ‘Mail Merge Helper’ steps?
a. merge the two files
b. create the main document
c. set the mailing list parameters
d. create the data source
380. To select a block of text, click at the beginning of the selection, scroll to the end of the selection, position the mouse pointer at the end of the selection, hold down the _____ key, and then click (or drag through the text).
a. ctrl
b. alt
c. shift
d. tab
381. What is the shortcut-key for manual line break?
a. CTRL + Enter
b. Alt + Enter
c. Shift + Enter→LIS Cafe-Home
d. Space + Enter
382. Which key should be pressed to start a new paragraph in MS-Word?
a. Down Cursor Key
b. Enter Key
c. Shift + Enter
d. Ctrl + Enter
383. What is the shortcut key to display field codes?
a. Alt + F9
b. Ctrl + F9
c. Shift + F9
d. Space + F9
384. To use your keyboard instead of the mouse to select tools on the ribbon, you display the KeyTips by pressing the _____________key?
a. Alt
b. Ctrl
c. Shift+Enter
d. Alt+Enter
385. Press _____ to create a line break, which advances the insertion point to the beginning of the next physical line – ignoring any paragraph formatting instructions.
a. shift+enter
b. ctrl+enter
c. shift+tab
d. ctrl+tab
386. A word field may consist of an optional field instruction called a(n) ______ 
a. subdocument
b. symbol
c. signal
d. switch
387. Essential business letter elements include the _____.
a. date line and inside address
b. message
c. signature block
d. all of the above
→LIS Cafe-Home
388. Which of the following helps to reduce spelling error in the document?
a. Auto Format
b. Auto Correct
c. Smart Tags
d. Auto Text
389. It is possible to _______ a data source before performing a merge.
a. create
b. modify
c. sort
d. all of the above
390. Word has Web authoring tools allow you to incorporate _____ on Web pages.
a. bullets
b. hyperlinks
c. sounds
d. all of the above
391. When typing in Preeti font all the Ukars turn to something else? What’s the cause?
a. Autotext
b. Autocorrect
c. Speller
d. Preeti font does not work with Word
392. Which of the following commands should you always use before submitting a document to others?
a. find command
b. Replace command
c. Spelling and Grammar
d. Thesaurus
393. What is placed to the left of horizontal scroll bar
a. Tab stop buttons
b. View buttons
c. Split buttons
d. Indicators
394. Insert Date, Format Page Number, and Insert AutoText are buttons on the _____ toolbar.
a. Formatting
b. Header and Footer→LIS Cafe-Home
c. Standard
d. Edit
395. Which of the following do you use to change margins?
a. formatting toolbar
b. page setup dialog box
c. Standard toolbar
d. paragraph dialog box
396. In order to email a Word document from withing MS Word
a. Office button >> Send to >> Mail Recipient
b. Save the file as an email attachment
c. Start Outlook and attach the file while open in Word
d. This is an impossible operation
397. A screen element of MS Word that is usually located below the title bar that provides categorized options is
a. Menu mar
b. Tool Bar
c. Status Bar
d. All of the above
398. In Word 2007 the Zoom is placed on
a. View tab
b. Home tab
c. Status bar→LIS Cafe-Home
d. A & C both
399. The _____ is a short horizontal line indicating the conclusion of a document.
a. insertion point
b. end mark
c. status indicator
d. scroll box

400. Small squares, called _____, on the selection rectangle that surrounds a graphic can be used to change the dimensions of the graphic.
a. scroll boxes
b. sizing handles
c. status indicators→LIS Cafe-Home
d. move handles
Answer:
351 – D
352 – A
353 – C
354 – B
355 –  B
356 –  D
357 –  A
358 –  A
359 – D
360 –  D
361 – C
362 – D
363 – D
364 – D
365 – B
366 –  D
367 – D
368 – A
369 –  C
370 –  C
371 – A
372 –  A
373 –  B
374 – B
375 –  A
376 – C
377 – C
378 – C
379 – C
380 – c
381 –  C
382 –  B
383 –  A
384 – A
385 – a
386 –  D
387 – D
388 –  B
389 – D
390 – D
391 – B
392 –  C
393 – B
394 – B
395 –  B
396 – A
397 – A
398 – D
399 – B
300 – B


Post a Comment

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal
Creator, Owner, Administrator, Editor, Author and Compiler of LIS Cafe Me (Mr. Asheesh Kamal)

Must Watch with Song

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Review LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information LIS JOB only.Please do not add any other Comments.