Library and Information Science, Computer Applications For Educated youths (LIS Cafe) an International Education website, (India’s first and World’s largest website for online study to Library and Information Science and Computer Applications through objective and subjective questions).______Knowledge & Thoughts is free at the LIS Cafe. Just bring your own learning Container. -Asheesh Kamal
Blinkie Text Generator at TextSpace.netToday's LIS Word:-Click Here___________

Blinkie Text Generator at TextSpace.netLive EPISODE-26: 320 Questions

with Answer !!

Blinkie Text Generator at TextSpace.net

LIS Cafe Has 8000 Objective Questions with Answer-Click Here....




Search This LIS Cafe- Enter here

"Share your Knowledge. It is a Way to Achieve Immortality".---Dalai Lama XIV
अपने ज्ञान को साझा करना (शेयर), यह एक तरह से अमरत्व को प्राप्त करने जैसा है- दलाई लामा XIV (Translated By-Asheesh kamal)

Monday, June 29, 2015

Objective Question with Answer for KVS (51-100)

51. Why the document you created at home displays with a different font at school?
a. Because you have a different printer at school than at home
b. Because you have a different monitor at school than at home
c. Because the font you used at home is not installed on your school computer
d. Because the version of Windows is different
52. Ctrl + B
a. Search the selected text
b. Paste the selected text
c. Bold the selected text
d. Open the specified file
53. A master document contains_________, each of which contains a pointer to a file on a disk?
a. Placeholders
b. subdocuments
c. bookmarks
d. references
54. If the number of columns is selected 1 and the line between check box is marked, where is the line drawn?
a. in the left margin
b. in the right margin
c. both in left and right margin
d. None of Above
55. A feature of MS Word that saves the document automatically after certain interval is available on
a. Save tab on Options dialog box
b. Save As dialog box
c. Both of above
d. None of above
56. After typing header text, how can you quickly enter footer text?
a. Press PageDown key and type the text for footer
b. Click on Switch between Heeder & Footer then type the text
c. Both of above
d. None of above
57. To move the cursor page to page of document
a. Ctrl+PgDn
b. Ctrl+PgUp
c. Both of above
d. None of above
58. You can jump to the next column by
a. Clicking with your mouse on the next column
b. Press Alt + Down-arrow
c. Both of above
d. None of Above
59. Which of the following enables you to paste data multiple times?
a. Windows Clipboard
b. Office Clipboard
c. Both Windows & Office Clipboard
d. None of the all
60. You need to jump to the next column breaking current column right at the cursor position. How can you break column?
a. Pressing Ctrl+Enter
b. Pressing Alt+Shift+Enter
c. Break command from Insert menu
d. Both b and c
61. In Word you can force a page break
a. By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
b. By using the Insert/Section break on the Insert tab
c. By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl+Enter
d. By changing the font size of your document
62. How can you increase the font size of selected text by one point every time?
a. By pressing Ctrl + ]
b. By pressing Ctrl + [
c. By pressing Ctrl + }
d. By pressing Ctrl + {
63. How to use Format Painter multiple times
a. By Click on Lock Format Painter Icon
b. By Double Click on the Format Painter Icon
c. By Selecting Edit -> Format Painter -> Multiple Use
d. Format Painter cannot be use multiple times
64. What is the default font used in MS Word 2007 document?
a. Times New Roman
b. Arial
c. Calibri
d. Preeti
65. Word includes a series of predefined graphics called _____ that can be inserted into a Word document.
a. clip art
b. hyperlinks
c. captions
d. bookmarks
66. A (n) _____is a dot or other symbol positioned at the beginning of a paragraph.
a. bullet
b. logo
c. cell
d. target
67. Which of the following is not a type of page margin?
a. Left
b. Right
c. Center
d. Top
68. Uppercase on Change Case dialog box and All Caps on Fonts dialog box both converts selected text into Capital Letters. What’s the difference between the two?
a. Both are same. They are only two different ways of capitalize text.
b. It is faster to convert from Change Case than from Font dialog box
c. Change Case makes conversion permanent but All Caps on Font can always be reverted
d. All Caps on Font dialog box makes the change permanent where Change Case can be always reverted
69. Ctrl + A
a. Align Right
b. Select All
c. Change font
d. Save document
70. Which of the following is not on Home ribbon?
a. Columns
b. Font color
c. Change Style
d. Font
71. When three hyphens, underscores, equal signs, asterisks, or number signs are typed and then the enter key is pressed, the AutoFormat feature _____.
a. places a border above a paragraph
b. creates a numbered list
c. changes the characters to an em dash
d. creates a bulleted list
72. Microsoft Office Word is a (n) _____.
a. area in the computer’s main memory in which Microsoft Office text files are stored temporarily
b. program included with Windows 2000 that can be used only to create or edit text files, smaller than 64K, that do not require formatting
c. classified password that prevents unauthorized users from accessing a protected Microsoft Office item or document
d. full-featured word processing program that can be used to create and revise professional looking documents easily
73. Ctrl + E
a. Exit Application
b. Select All
c. Clear All
d. Align Center
74. When a custom tab stop is set, Word _____.
a. clears all default tab stops
b. clears all default tab stops to the right of the custom tab stop
c. clears all default tab stops to the left of the custom tab stop
d. does not clear any default tab stops
75. When inserting Page number in footer it appeared 1 but you wish to show a. How can you do that?
a. From format menu choose bullets and Numbering and configure necessary setting
b. From Insert menu choose Page Number and specify necessary setting
c. Click on Page Number Format tool and specify required setting
d. All of above
76. How do you close a word document without closing Word window?
a. Click on the Close button on the title bar
b. Click on Xminimize button on the title bar
c. Click on the Close command on Office menu
d. Click Exit on the File menu
77. To switch between insert mode and overtype mode, _____.
a. click Caption on the Insert menu
b. double-click the OVR status indicator on the status bar
c. click Text Box on the Insert menu
d. double-click the INS status indicator on the status bar
78. What should you do if you require to paste the same format in many places?
a. Click the Format painter and go on pasting in many places holding Alt Key
b. Double click the format painter then go on pasting in many places
c. Click the format painter then go on pasting to many places holding Ctrl Key
d. All of above
79. Which would you choose to save a document with a new name?
a. Press Ctrl+S
b. Click File, Save
c. Click Tools, Options, Save
d. Click File, Save As
80. You cannot close MS Word application by
a. Choosing File menu then Exit submenu
b. Press Alt+F4
c. Click X button on title bar
d. From File menu choose Close submenu
81. Which of the following option is not available in Insert >> Picture ?
a. Chart
b. Word Art
c. Clip Art
d. Graph
82. Which option in File pull-down menu is used to close a file in MSWord?
a. New
b. Quit
c. Close
d. Exit
83. Ctrl + O
a. Save Document
b. Print Document
c. Close Document
d. Open Document
84. Which feature do you use to create a newspaper like document?
a. Bullets & numbering
b. Tables
c. Columns
d. Tab stops
85. A _____ contains buttons, boxes, and menus that allow tasks to be performed more quickly than using the menu bar.
a. format bar
b. status bar
c. command bar
d. toolbar
86. A letterhead should contain all of the following EXCEPT ____.
a. full street address
b. logo
c. complete legal name of the company, group, or individual
d. None of the above
87. Which of the following is not available in Font Spacing?
a. Normal
b. Loosely
c. Condensed
d. Expanded
88. To convert a hyperlink e-mail address to regular text, right-click the e-mail address and then click _____ on the shortcut menu.
a. Edit Hyperlink
b. Select Hyperlink
c. Convert Hyperlink
d. Remove Hyperlink
89. Which enables you to move directly to specific location in a document?
a. Subdocuments
b. Bookmarks
c. Cross-references
d. Outlines
90. Each time the _____ key is pressed, the paragraph formatting in the previous paragraph is carried forward to the next paragraph.
a. enter
b. shift
c. ctrl
d. alt
91. What is the shortcut key you can press to create a copyright symbol?
a. Alt+Ctrl+C
b. Alt + C
c. Ctrl + C
d. Ctrl + Shift + C
92. What is the short cut key to open Font dialog box?
a. Ctrl + F
b. Alt + Ctrl + F
c. Ctrl + D
d. Ctrl + Shift + D
93. What is the shortcut key to “Center Align” the selected text?
a. Ctrl + C
b. Ctrl + E
c. Ctrl + F
d. None of above
94. What is the shortcut key for Spelling Check in document?
a. F7
b. Shift + F7
c. Ctrl + F7
d. Alt + F7
95. What is the shortcut key to Update Formula in a table?
a. F9
b. Alt + F9
c. Ctrl + F9
d. Shift + F9
96. What is the shortcut key for “Font” dialog box?
a. Ctrl + F
b. Ctrl + D
c. Ctrl + G
d. None of the above
97. What is the shortcut key for “Find and Replace” dialog box?
a. Ctrl + F
b. Ctrl + R
c. Ctrl + H
d. Ctrl + Shift + F
98. What is the shortcut key to “Insert Hyperlink” in a document?
a. Ctrl + H
b. Ctrl + L
c. Ctrl + K
d. None of above
99. How can you access the font size tool on formatting toolbar?
a. Ctrl + S
b. Ctrl + Shift + S
c. Ctrl + P
d. Ctrl + Shift + P

100. What is the shortcut key for “Subscript” the selected text?
a. Ctrl + =
b. Ctrl + –
c. Ctrl + Shift + =
d. Ctrl + Shift + –

Answer:
51 – C
52 –  C
53 –  B
54 – D
55 – A
56 – C
57 – C
58 – C
59 –  C
60 – C
61 – C
62 – A
63 –  B
64 – C
65 – A
66 – A
67 – C
68 – C
69 –  B
70 – A
71 – A
72 – D
73 –  D
74 – C
75 – C
76 – C
77 – B
78 – B
79 –  D
80 – D
81 – D
82 –  C
83 –  D
84 –  C
85 – D
86 – D
87 – B
88 – D
89 –  B
90 – a
91 – A
92 – C
93 –  B
94 –  A
95 –  A
96 –  B
97 –  C
98 –  C
99 – D
100 –  A


Post a Comment

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal

5th Anniversary of LIS Cafe, Founded on 13 September, 2011-Creator/Author/Editor-Mr. Asheesh Kamal
Creator, Owner, Administrator, Editor, Author and Compiler of LIS Cafe Me (Mr. Asheesh Kamal)

Must Watch with Song

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks

Review LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Full form of LIS Cafe

Please Share to the Information LIS JOB only.Please do not add any other Comments.